Lime & Citronpaj
Jag har sagt det förr & jag säger det igen.. Bakning är TERAPI! Vi fick ett tråkigt besked
nu ikväll [livet är såå orättvist]. Så jag ställde mig i köket & bakade en paj med lime & citron.
Servera den avsvalnad/kyld med grädde lr varför inte med vaniljglass?
Pajbotten:
75g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
0,5dl floursocker
4 digestivekex
1 ägg
1msk vatten
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
4 limefrukter [juice + + skal]
0,5 citron
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Blanda ingredienserna till pajbotten tills degen går ihop, knåda inte!
låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
3) Tryck ut i en smörad pajform & förgrädda i ca 10min. Låt svalna.
4) Blanda kondenserade mjölken, ägulor, saften & rivet limeskal.
Låt stå & dra i ca 30min så smeten tar upp smaken ordentligt.
5) Häll smeten i det avsvalnade pajskalet & grädda mitt i ugnen ca 15-20min.
6) Servera pajen avsvalnad/kall med vispad grädde lr vaniljglass.
Klart!
Choklad kakor
Att baka kakor ist för att köpa är både roligt + att du spar pengar. Förra veckan när min sambo
fyllde år köpte jag inte en endaste liten kaka. Bakade precis allt, till & med tårtbottnarna. Det
som är bra med småkakor är att dom flesta går att frysa in, så du behöver inte känna dig
tvungen att äta upp alla [på en gång] Så in i köket med dig & baka lite kakor..
Du vet aldrig när du får hem besökare som är fikasugna! :-)
Du behöver: [till ca 30st]
150g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 ägg
100g mörk blockchoklad
0,5dl havregryn
1tsk kanel
1tsk bakpulver
ca 4dl vetemjöl.
Alt.
•Byt ut havregrynen mot 50g salta nötter [tex jordnötter]
•Byt ut strösockret mot farinsocker.
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200°
2) Blanda matfett & socker vitt & pösigt, tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
3) Häll i havregrynen & Grovhacka chokladen innan du har i den i smeten.
4) Blanda dom torra ingredienserna, men börja med 3dl vetemjöl.
5) Blanda ner mjölblandningen i smeten & arbeta in det resterande utav mjölet. Degen ska
va lös & kladdig så var försiktig att du inte har i för mycket mjöl = Torra kakor.
6) Skeda upp smeten till små bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. & platta till dom lite.
7) Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg, ca 15min. Låt svalna på galler.
Klart!
& onsdagsgodis..
Onsdagspaj
Jag frågade min sambo idag vad Han ville ha till middag & då röstade han för Paj. Så ställde
mig i köket & slängde ihop en smarrig paj tills han skulle komma hem. Skillnaden mellan den
här pajen & den jag gjorde tidigare är först att degen inte innehåller nå ägg. Sen ist för sparris
& trattkantareller, blev det tomat & gula kantareller. Min sambo åt halva, så jag fick godkänt!
Degen:
125g smör lr margarin
3dl Vetemjöl (alt. 2,5dl vete + 0,5 graham)
3msk vatten
Äggstanning:
2 ägg
1,5dl mjölk
0,5 dl grädde
(lite chilisås)
(lite riven ost)
Salt/peppar
Fyllning (Skriver som i förgående pajens inlägg):
Paj är ett perfekt sätt att ta tillvara på matrester, släng i det du tycker om
& om du gör en paj som inte kommer "binda sig själv", gör en äggstanning.
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 225°
2) Blanda ingredienserna till degen tryck ut i en pajform (låt vila i kylen 10min).
3) Gör iordning din fyllning & blanda till äggstanningen.
4) Häll ner fyllningen följd utav äggstanningen i formen.
5) Grädda mitt i ugnen i ca 15min (tills pajen fått fin färg & äggstanningen stelnat)
Låt svalna lite innan servering. Servera med tex. sallad & lite dressing. Klart!
Muffinsformar
Muffinsformar är något man inte kan få för mycket utav när man älskar att
baka. Elsas Hem har dom i alla möjliga färger/former & strl. Funderar på om
man kanske skulle klicka hem dom här 4 sen! Priserna är från 49:- till 89:-
Snart kommer Tomten..
Klicka på bilden för att förbeställa en flaska eller kanske 5.
Tyckte alldeles nyss att det var ett bra tag till julen.. men så fick
jag se en annons ifrån Blossa & deras nya glögg. Är ju mindre än
3 månader kvar! Vi brukar alltid ha julmiddag här hemma för en
massa vänner lördagen innan jul, så är väl snart dags att börja
planera inför det & julklappar, julklapparna ska inhandlas *pusth*
Tosca Bullar
Nästa gång när du ska baka bullar, testa att byta ut pärlsockret mot toscasmet på några utav
bullarna. Det blev riktigt gott! Jag brukar inte använda bullformar när jag bakar, men tror att
det vore det bästa när man gör toscabullarna. Smeten rinner av lite innan den hinner stelna
till sig i ugnen, men mina blev helt okej ändå :-) Här kommer receptet på tosca smeten:
Du behöver:
50g smör
50g strösocker
50g flagad mandel
3/4 msk mjölk
1msk vetemjöl
Gör så här:
1) Smält smöret & lös upp sockret innan du har i mandeln, mjölken & mjölet.
2) Fördela ut på bullarna (som helst ska va färdigjästa & redo för ugnen).
3) Grädda bullarna i ugnen tills dom fått fin färg (enl. bulldegsreceptet)
På Lördag
Receptet hittar du HÄR.
På Lördag så har jag fått i uppdrag att göra mat till Kappahls personalfest..
Tacopaj med sallad vill dom ha +att jag ska hitta på någon efterrätt. Funderar
på om man ska fortsätta i "pajens tecken", eller om dom får en tallrik med
en mini cheesekake, en minipaj & en mini chokladkaka.. Då Måste ju alla
bli nöjda & glada? Kul ska det bli iaf, & så hoppas jag ju självklart att dom
kommer gilla det jag ska göra. Lite prestationsångest får man allt!
Veckans Blogg :-)
Jag blev veckans blogg hos Crazyangel :-)
Tårtbottnar
En snabb lösning när man ska göra tårta, är att köpa tårtbottnar. Oftast är dom torra & smakar
verkligen konstgjort. Så jag bakar egna, hur enkelt som helst att göra! Antingen så gör du en
Hög kaka som du skär till bottnar efter den svalnat, eller så delar du upp smeten på 3 & gör alla
bottnar på en gång i ugnen. Jag valde att göra en av bottnarna med chokladsmak den här
gången, tillsatte 2msk kakao + 1msk hett vatten i 1/3 av smeten
(vattnet för att kakao har en tendens att göra kakan lite torr annars).
Du behöver:
4 ägg
3dl strösocker
1,5dl hett vatten
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Vispa socker + ägg pösigt & häll i det heta vattnet.
3) Blanda dom torra ingredienserna & rör försiktigt ner i smeten.
4) Gör du en kaka häller du upp smeten i en lite större smörad & bröad springform/kakform
& gräddar i ca 30-40min (beroende på ugn). alt. dela upp smeten i 3st springformar & grädda
i ca 15min (viktigt att du håller koll då bottnarna är så pass tunna).
5) Låt bottnarna svalna innan du fyller/garnerar tårtan (med tex. Chokladgrädde).
Fina Ugnsformar..
Kikade in på Fröken Fräken & blev kär i några (alla) ugnsformar. Röda
med vita prickar.. Helt underbart fina! Vill att dom ska flytta in i mitt kök
& göra min matlagning/bakning ännu roligare! :-)
Hemmagjorda Hamburgare
Igår så gjorde jag egna hamburgare. Hade jag haft mer tid hade jag även bakat bröden, men
Friscobrödet är inte så tokigt det heller. Blev riktigt gott, så nu kommer jag Aldrig köpa hem
färdiga hamburgare nå mer.. TESTA DU OCKSÅ!
Jag använde:
500g älgfärs
2msk chilisås
1/4 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
BBQ krydda
salt/peppar
Gör så här:
Hacka löken & (alt pressa) vitlöken & Blanda med chilisåsen, ha i färsen, kryddor + ägg
& rör om. Låt färsen vila lite innan du formar till 4 burgare (med blöta händer). För att dom
ska hålla ihop bättre gör det inget om du låter dom vila lite innan du steker dom också.
Servera med tex. Bröd, sallad,tomat, lök, ost, bacon, halloumi, dressing, ketchup osv.
Kokostoppar

msk med mjölk till någon likör du gillar (typ amaretto). Du kan även testa att riva ner (citron
eller) limeskal i smeten, men då kan du skippa vaniljsockret. Blir riktigt Gott! :-)
Du Behöver:
50g smör lr margarin
2 ägg
1dl strösocker
5,5dl kokosflingor
1tsk Vaniljsocker
1msk mjölk
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Smält smöret i en kastrull & blanda i övriga ingredienser.
3) Låt smeten svälla i 10min
4) Forma till toppar på en bakplåtspappers klädd plåt.
5) Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, tills topparna får fin färg.
6) Alt. doppa topparna i choklad när dom svalnat.
Klart!
Morotskaka/Tårta
Hade tänkt göra fina morötter, men tiden & orken räckte inte
Den här kakan/tårtan (beroende på hur man väljer att göra den) går alltid hem. Den är saftig
& smakar något så alldeles underbart! Det här är ett recept till en hög kaka, så vill du göra en
lägre är det bara att halvera receptet. Men behåll samma mått till frostingen, den vill man ha
Mycket utav *mumms* När jag gjorde min senast så gjorde jag lite extra frosting, sen delade
jag kakan på mitten & hade ett lag frosting där också. Då blev den mer som en tårta, men
funkar lika bra att bara kladda frostingen på kakans ovansida också. Sen så smakar den
som bäst när den har fått stå till sig en dag!
Du Behöver:
4 ägg
4dl strösocker
4tsk vaniljsocker
6dl rivna morötter
2dl matolja
2tsk kanel
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
4dl vetemjöl
Till frostingen:
60g smör
1tsk vaniljsocker
2dl florsocker
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2)Vispa ägg, socker & vaniljsocker pösigt.
3) riv morötterna fint & blanda dom tillsammans med oljan i äggsmeten.
4)Blanda dom torra ingredienserna & sikta ner i smeten, rör om försiktigt.
5) Smöra & bröa en kakform & häll i smeten.
6) Grädda i ca 60min (halverat recept 30min)
7) Blanda ingredienserna till frostingen ordentligt, bred över kakan när den
svalnat. (Dekorera tex. med kokos, limeskal, riven "avrunnen" morot osv..)
Blir som jag skrev tidigare som godast när den får stå ett dygn & gotta ihop
sig, men är riktigt smarrig när den är nygräddad också! Good Luck!
Matbloggspriset 2010

Nu kan man nominera till Matbloggspriset 2010. Så även om min blogg är
väldigt ny, väldigt liten så skulle jag bli jätteglad om någon ville tipsa om den.
TIPSAR GÖR DU HÄR
Höstpaj
Pajdeg:
150g smör lr margarin
2,5-3dl Vetemjöl
0,5dl grahamsmjöl
1 ägg
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
salt/peppar
Fyllning:
Paj är ett perfekt sätt att ta tillvara på matrester, släng i det du tycker om
& om du gör en paj som inte kommer "binda sig själv", gör en äggstanning.
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Gör iordning degen & om den blir svår (kladdig) att arbeta med, ställ in den i kylskåpet ett tag.
3) Smörj in en pajform o kavla/tryck ut & nagga degen i den. Sen fyller du den & låter stå inne
tills pajen fått fin färg & äggstanningen stelnat. (Vill man så går det även bra att förgrädda själva
pajskalet i ca 10 min & sen lägga i sin fyllning). Låt Vila ca 10min innan du skär upp den. Klart!
Chokladgrädde
För att piffa upp en tårta så brukar jag göra chokladgrädde, är riktigt enkelt & vad jag hört så
är det riktigt gott (äter inte grädde själv). Garneringen till tårtan, ja.. enbart fantasin sätter
gränserna!
Du Behöver:
3dl Vispgrädde
1dl Kakao
1dl Strösocker
Gör så här:
Blanda Ingredienserna & låt stå i kylen under natten. Vispa upp & bred ut över ditt bakverk.
Inte svårare än så :-)
Godaste Hasselnötstårtan
Den här tårtan blev favoriten på kalaset idag, smakar ungefär som en sån där "fryst/tinad
snickerskaka" utan att ens innehålla jordnötter. Vill man så går det att halvera receptet
för att göra en lägre kaka, jag gjorde en hög för att jag ville få in 2 lager med den smarriga
kolakrämen: Dulce de Leche. När du gör en lägre kaka, kom ihåg att halvera tiden i ugnen till
ca. 30min, men du behöver inte halvera ingredienserna till frostingen.. ju mer ju bättre ;-)
Till hasselnötsbotten:
4 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
200 g hasselnötter
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Vit Chokladfrosting:
100g smör lr margarin
2dl florsocker
200g philadelfiaost
100g vit choklad
Fyllning:
Dulce de Leche
Garnering:
Flagad mandel
Gör så här:
(Börja med kolakrämen i god tid, tar ju några timmar att koka den)
1) Sätt ugnen på 175°
2) Vispa socker & ägg vitt & luftigt.
3) Finhacka nötterna & vänd ner i äggsmeten.
4) Blanda dom torra ingredienserna & vänd ner i smeten.
5) Häll i mjölken & blanda till en jämn smet.
6) Smöra & bröa en rund springform.
7) Grädda längst ner i ugnen ca 60min.
8) Dela kakan i 3 lager & bred ut kolakrämen på dom mellersta lagren.
9) Blanda ingredienserna till frostingen & dred ut på kakan, garnera med mandelflarn.
(Godast blir den om den får stå någon timme innan servering).
KLAR!
Hoppas den smakar :-)
Kolasnittar
Medans svampen rensades igår så hann jag baka lite kolasnittar. Så mycket billigare att baka
småkakor i stället för att köpa hem några paket till fikat. Så mycket roligare att bjuda på sånt
man bakat själv än att hälla upp några "ballerina" ur sitt paket.
Jag använde:
100g smör (lr margarin)
1dl ströcosker
1msk vaniljsocker
1msk ljus sirap
0,5dl sötmandel
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
(Det går även att byta ut sötmandeln mot hasselnötter eller
någon annan nötsort man gillar).
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Blanda matfett, socker, vaniljsocker & sirap till en porös smet.3) Finhacka mandeln (den ska inte bli som mjöl) & blanda mjöl &
bakpulver & häll ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
4) Rulla ut degen till 4 fingertjocka längder på en plåt med bakplåtspapper.
platta till dom lite med en gaffel.
5) Grädda mitt i ugnen i ca 10min (tills kakorna får färg). Skär till 2cm breda sneda
snittar medans dom fortfarande är varma. Låt kallna & förvara i burk med lock. KLART!
"Gulisar & Trattisar"
Hann med en vända ute i skogen med älgpassfix & svampplockning.. Skönt
& rogivande att få komma ut i den tysta skogen, & andas in frisk luft. Luktade
extra härligt tack vare regnet som kom tidigare idag. Känner mig extra laddad
för morgondagens bakningsrejs nu.. är mycket som ska hinnas med *huha*
(Bakade kolasnittar mellan varven när vi rensade svampen nu ikväll också. Får
se om jag lägger upp bild/recept nu i kväll, eller om det får vänta tills imorgon).
Vaniljbullar
Så, då var man iaf igång med bakningen.. 1 sort klar typ 10 "to go"! Att baka är riktig terapi,
man får använda händerna + huvudet, & man (iaf jag) glömmer bort alla bekymmer för ett litet tag..
Jag använde:
1pkt jäst (söta degar)
100g smör lr margarin
3dl mjölk
0,5tsk salt
1dl socker
1-2tsk kardemumma
ca 9dl vetemjöl
1ägg (till pensling)
Fyllning:
3dl marsán lr vaniljkräm.
Garnering:
50g smält smör lr margarin.
1,5dl strösocker.
Gör såhär:
1) Smula ner jästen i en bunke & smält matfett i en kastrull (svag värme). Tillsätt mjölken
& värm upp till 37° (fingervarmt). Häll degvätskan över jästen & rör om så den löser upp sig.
2) Tillsätt socker, salt & kardemumma. Mät upp mjölet & arbeta ner det i degen (helst med
träslev). Arbeta i ca 8min tills degen blir smidig & släpper i kanterna. Jäs under bakduk
i ca 30min.
3) Knåda ihop degen på mjölat bakbord, & dela sedan i 2 bitar. Rulla ut till längder & dela i 12 lika
stora bitar. Rulla till bullar & lägg på bakplåtspapper. Låt sen jäsa i 15 min.
4) Ha i vaniljkrämen i en sprits & gör antingen en grop i mitten utav bullen, eller så använder
du en längre spritstyll & fyller upp bullen inifrån & ut. Låt jäsa i 10min till. Sätt ugnen på 250°
5) Pensla bullarna med uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen i ca 5-10min. Låt svalna på galler
under bakduk. Pensla bullarna med smält smör & doppa i strösocker. KLART!!
Kalas på Tors..
Bloggen kommer uppdateras med en massa gott, så se till att kika in lite
då & då. Just nu håller jag på & bakar Vaniljbullar, brukar Alltid gå hem :-)
Laxplanka
Idag så blev det laxplanka med romsås till middag, RIKTIGT GOTT!
Gjorde egen potatismos också såklart, pulvermos är INGENTING
jämfört med RIKTIG potatismos :-)
Grym på Tårtor!
Kika in till Buddy - The Cake Boss [Hemsida] & spana in alla härliga,
coola & vackra tårtor! Nästan så jag blir sugen på att äta en bit, som
inte alls äter tårta annars. :-)
Enkelt,Snabbt & Gott!
Perfekt helgmat.. & tacos kan man variera i OÄNDLIGHET! Jag brukar göra "vanliga"
tacos med mjuka bröd/hårda skal, tacopaj, tacogratäng, tacoröra, enchiladas, osv.
Så det finns ju inte en chans i världen att man tröttnar på just TACOS!
Hur äter du helst tacos?
Smulpaj
Systeryster bjöd på en jättegod äppelpaj för några dagar sedan. Idag kom älsklingen hem med
lite svenska äpplen, så då var jag ju bara tvungen att slänga ihop en liknande paj jag också :-)
Smuldeg:
1.5dl vetemjöl
0,5dl havregryn
3msk strösocker
100g smör lr margarin
0,5dl kokosflingor
Fyllning:
4 äpplen
2msk brun farin
1tsk kanel
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225°
2) Blanda mjöl, havregryn, kokosflingor, socker & matfett
till en grynig massa. (gör du enklast i matberedare).
3) Skala äpplena & skär bort kärnhuset. Skär dom i skivor.
4) Hetta upp en stekpanna med lite smör i (med lite farin
socker eller ljust muscovadosocker) stek på äpplena lite tills
dom börjar mjukna lite, akta så du inte bränner dom!
5) Smörj en ugnssäker form & häll över äpplena i den.
6) Strö över farin & kanel. Fördela sedan smuldegen över.
7) Grädda kakan mitt i ugnen tills äpplena är mjuka & smuldegen
fått lite färg i ca 20-25min.
Servera ljummen med tex. vaniljglass lr vaniljsås
& Njuuuuuuuuuut!!!!
Chokladbollar
Då regnet ÖST ner idag har jag haft en städdag. Efter att jag dansat färdigt med dammsugaren
& moppen så kände jag för att baka något men hade inte nå ägg hemma. Så det fick bli
"chokladbollar De luxe". Dom är egentligen inte så speciella, men i vanliga fall rullar jag bara
bollarna i kokos lr strössel..
Du behöver:
100g smör lr Margarin
1dl Strösocker
1msk Vaniljsocker
2-3msk kakao
3dl Havregryn
2-3msk kallt kaffe
50g choklad
kokos/strössel
Gör så här:
1)Tärna smöret & blanda det med strösocker & vaniljsocker.
2)Blanda därefter i kakao (blanda ordentligt, finns inget
som är äckligare än smörklumpar).
3)Blanda i havregryn & häll i det kalla kaffet.
4)Forma till bollar, låt stå i kylen ca 10min.
5)Smält chokladen & pensla den på bollarna & strö över
strössel/kokos. Förvara i kylskåp, går även perfekt att
frysa in.
Kålpudding, Husmanskost när den är som bäst!
Jag & systeryster lagade Kålpudding hemma hos henne & Håkan idag. Den blev
Sjukt god kan jag lova, va en evighet sen vi käkade just Kålpudding också.
Kokade även egen lingonsylt & gjorde en lite pepprig men söt & gräddig sås
till + potatis såklart! Farligt god & rejäl Husmanskost *mumms*
Det HÄR RECEPTET använde vi som "grund", men det gick snabbt över
i ett a'la Ida (& Emelie) recept.. ABSOLUT VÄRT ATT TESTA!
Hembakad Pizza x2
Igår kom lite brudar hem till mig på Tjejkväll. Bjöd då på egen Pizza med hemmagjord tomatsås.
Blev hur gott som helst så all pizza tog slut :-)
Degen:
(2 stora pizzor)
1 pkt jäst
5dl ljummet vatten
4msk olja
1tsk salt
ca: 12-13dl vetemjöl
Gör så här:
1) Smula ner jästen i en bunke & häll i vattnet.
Rör om tills jästen löst upp sig.
2) Tillsätt oljan & saltet.
3) Vispa ner mjölet (spara lite till utbaket)
4) När degen fått bra konsistens, låt jäsa under
bakduk i ca 20min.
5) Kavla ut på smord plåt & sen är det bara fantasin
som sätter gränserna när det gäller tillbehören.
Tomatsås:
0,5 röd lök
Vitlök
Chilisås
passerade tomater
salt/peppar
Oregano
Gör så här:
Hacka löken/riv vitlöken & fräs på i en kastrull.
Blanda i resten av ingredienserna & koka upp. Jag
använder mig inte utav något mått, utan "höftar" lite.
Lycka till!
Mini Cupcakes
Som blev inte vackra precis, men dom smakade gott :) Mina stora spritstyllar va ute hos
mamma så fick bli till & kladda på frostingen.
Jag använde:
3 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
2 msk kakao
100 g choklad, 70%
50 50 g smör
3 tsk kahlua
4 msk kaffe
3 msk mjölk
Gör så här
1. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
2. Vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao med en slickepott.
3. Smält chokladen, kahlua och smöret i en kastrull.
4. Slå i kaffe och mjölk.
5. Blanda i detta och rör till en jämn smet.
6. Placera ut minimuffinsformarna i en muffinsplåt.
7. Fyll formarna till 3/4 och grädda i 175 grader i ca: 10 minuter
Rotfrukter & Kyckling
SPARA PENGAR & gör dina egna. Potatis, morötter, lök, vitlök, bönor osv..
Man kan variera i oändlighet & det blir så mycket GODARE än dom köpta!
Att laga mat när man är ensam hemma & måste laga åt sig själv, så brukar
jag köra så enkelt som möjligt. Men idag lyxade jag till det lätta lite..
Jag använde:
2 mellanstora potatisar
1 stor morot
1 kycklinglår filé
Olivolja
Flytande margarin
Koriander
salt/peppar
& Tomat
Gör såhär:
•Ställ ugnen på 200°
•Skala/skiva potatisen + morot & lägg i ugnsfast form.
•Salta/peppra & häll över lite olja, blanda runt.
•Låt stå i ugnen tills klyftorna är "mjuka".
•Krydda & stek kycklingen.
•Servera med tomat (sallad) & någon sås om så
önskas.
Tips: Skär tomater över "magen" ist för vid "knoppen",
blir en mycket finare snittyta.
Smaklig Måltid!
Vitt VS Rött
Kom på att jag hade tänkt dela med mig utav lite mer vin som jag tycker är
riktigt gott, "lite bubbligt", inte nå starkt + till ett Bra Pris. Det röda är min
favorit, men det vita ligger inte så långt efter. Perfekt sällskapsvin!
Systembolaget: Lambrusco dell'Emilia Bianco (nr 12434) 45:-
Systembolaget: Lambrusco Reggiano Dolce (nr 22310) 49:-
Sugen på något sött?
bakning & matlagning för min del.
Men lite sötsaker går alltid ner, så RÖSTA HÄR på min Gott & Blandat
blandning. Släpp lös fantasin & gör din egen när du ändå så håller på!
Koka Vatten

mer än att koka vatten & slänga i en tepåse. Är jätte förkyld!