Godaste Hasselnötstårtan
Den här tårtan blev favoriten på kalaset idag, smakar ungefär som en sån där "fryst/tinad
snickerskaka" utan att ens innehålla jordnötter. Vill man så går det att halvera receptet
för att göra en lägre kaka, jag gjorde en hög för att jag ville få in 2 lager med den smarriga
kolakrämen: Dulce de Leche. När du gör en lägre kaka, kom ihåg att halvera tiden i ugnen till
ca. 30min, men du behöver inte halvera ingredienserna till frostingen.. ju mer ju bättre ;-)
Till hasselnötsbotten:
4 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
200 g hasselnötter
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Vit Chokladfrosting:
100g smör lr margarin
2dl florsocker
200g philadelfiaost
100g vit choklad
Fyllning:
Dulce de Leche
Garnering:
Flagad mandel
Gör så här:
(Börja med kolakrämen i god tid, tar ju några timmar att koka den)
1) Sätt ugnen på 175°
2) Vispa socker & ägg vitt & luftigt.
3) Finhacka nötterna & vänd ner i äggsmeten.
4) Blanda dom torra ingredienserna & vänd ner i smeten.
5) Häll i mjölken & blanda till en jämn smet.
6) Smöra & bröa en rund springform.
7) Grädda längst ner i ugnen ca 60min.
8) Dela kakan i 3 lager & bred ut kolakrämen på dom mellersta lagren.
9) Blanda ingredienserna till frostingen & dred ut på kakan, garnera med mandelflarn.
(Godast blir den om den får stå någon timme innan servering).
KLAR!
Hoppas den smakar :-)