Cheesecake Brownies

 

J hittade det här receptet i tidningen för ett tag sen, & ville så gärna att jag skulle testa det. Så

när jag ändå så bakade dumlekakorna (tidigare inlägget) så gjorde jag lite brownies också.


Ca 20 bitar:

150g smör eller margarin

1dl kakao

3 ägg

3dl socker

2,5dl vetemjöl

1tsk bakpulver

 

200g färskost

1 äggula

3msk socker

2tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 150°

2) Smält smöret & rör ut kakaon i det, låt svalna.

3) Blanda under tiden smöret svalnar ihop ägg & socker.

4) Blanda bakpulver & mjölet, vänd sedan ner i äggblandningen

tillsammans med smöret.

5) Rör ihop färskosten med äggulan, socker & vaniljsocker.

6) Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper & häll i brownies smeten,

klicka därefter ut färskoströran & dra ut den i lite fina mönster med hjälp

utav en gaffel eller kniv.

7) Grädda kakan längst ner i ugnen ca 30minuter.

8) Låt kakan svalna ordentligt innan du skär den i rutor.


Dumlekakor

 

Idag i tidningen så var det ett recpet på dumlekakor, har tänkt baka sånna vid ett flertal

tillfällen men har inte blivit av. Så idag när jag hade lite tid över testade jag receptet.


Till 24st kakor:

200g smör eller margarin

1dl socker

3dl vetemjöl

1tsk bakpulver

12 dumlekolor

1ask noblesse (orginal)

 

Gör såhär:

1) Rör ihop smöret, socker, vetemjöl & bakpulver till en smidig deg &

låt vila ca 30min i kylskåp.

2) Dela dagen i 24 delar & rulla till små bollar, placera varje boll i en

aluminiumform & tryck ner en halv dumle i varje form.

3) Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.

4) Så fort du tagit ut plåten ur ugnen så placerar du en chokladplatta

på varje kaka så att chokladen smälter.

5) Låt kakorna stelna, helst i kylskåp.


Scones



Igår så hade jag lite afternoon tea här hemma & bjöd såklart bland annat på nybakade scones
med smör, jordgubbssylt & ost. Vart riktigt trevligt, så det här kommer vi göra fler gånger!

Du behöver (12st):
100g rumstemp smör
8dl vetemjöl
1dl havregryn
5tsk bakpulver
1tsk salt
4 dl filmjölk
1msk socker

Muffinsformar + plåt

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175° & placera ut formar i en cupcakesplåt.
2) Blanda ihop alla ingredienser till en klibbig deg, var försiktig med knådningen.
3) Fördela degen i formarna & grädda mitt i ugnen ca 20min.
4) Serveras direkt, då är dom som godast.

Tips:
Blir det scones över? Frys in & värm sedan upp i ugnen innan servering, så blir dom
som nybakade igen..


RSS 2.0