Marshmallows Frosting



Till alla♥dag så gjorde jag cupcakes till min älskade karl, & har fått förfrågan
på frosting receptet. Jag "höftar" oftast när jag gör frosting,men på ett ungefär
så gjorde jag så här:

Du behöver:
(till 4 cupcakes)
1 äggvita
1 1/4dl strösocker (ca)
Några droppar citronjuice

Gör så här:
1) Koka upp vatten i en kastrull.
2) dela äggvitan från äggulan & häll i vitan i en rostfri bunke.
3) Börja vispa äggvitan lite innan du häller i strösockret lite försiktigt.
4) Fortsätt vispa medan du droppar i lite citronjuice.
5) Placera bunken över det kokande vattnet & vispa tills sockerkristallerna
löst upp sig & smeten blivit riktigt fluffig,
6) Ta av bunken från värmen & fortsätt vispa till frostingen svalnat.
7) Fungerar som både frositing & varför inte som fyllning i en tårta?

Red Velvet Cupcakes



Igår så testade jag något jag aldrig gjort förut.. Red Velvet Cupcakes. Fick hem
Ica's medlemstidning Buffé, & så fort jag såg receptet var jag tvungen att testa.
Ändrade dock 1 ingrediens till frostingen +att jag jag ist för solrosolja tog vanlig
Matolja (man tager vad man haver). Dom blev faktist riktigt goda :-)

Du Behöver:
3dl vetemjöl
1msk kakao
1 3/4dl socker
1 3/4dl solrosolja
1 ägg
1msk röd hushållsfärg
1/2tsk vaniljsocker
1 1/4dl Filmjölk
1tsk ättiksprit (12%)
3/4tsk bikarbonat
1tsk salt
Strössel att garnera med
(jag köpte jordgubbskulor)

Frosting:
100g philadelphiaost
5dl florsocker
25g smör (rumstempererat)
1msk mjölk
1tsk vaniljsocker
alt. 1/2tsk färskpressad citronjuice
(jag använde 50g vit smält choklad ist)

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
3) Blanda mjöl, kakao & salt i en bunke.
4) Vispa socker & olja i en annan bunke till en jämn & blank smet, tillsätt
därefter ägget under vispning, sedan hushållsfärgen & vaniljsockret.
5) Sänk hastigheten på vispen & tillsätt mjölblandningen filmjölken om varannat.
6) Blanda ättika & bikarbonat i en kopp, det skummar lite. Rör ner i smeten.
7) Fyll formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20min, låt svalna helt innan du
garnerar med frosting & strössel.
8) Frosting:  Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. blanda i
mjölk, vaniljsocker & citronjuice/alt den smälta chokladen.

Alla ♥ Dag


(Recept kommer sen)


Bakade kladdmuffins med hasselnötter,som jag garnerade med marängfrosting,
jordgubbar & vitachokladhjärtan till min älskade karl idag. Ger hellre bort en
god ätbar gåva, än slänger bort pengarna på nå skit, & det uppskattades ♥

Brukar ni äta/göra något speciellt på Alla ♥ Dag?


Tacogratäng



Middagen igår bestod av Tacogratäng, Hur gott & enkelt som helst!! Det bästa
med Tacos är att man kan äta det på så många sätt, & att det är farligt gott ;-)

Jag använde:
400g älgfärs
Tacokrydda
1 burk tacosås
2-3 tomater
0,5 röd lök
Creme fraiche
Vitlök
Riven ost
TacoChips

Sallad
Gurka
Tomat
Majs

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Stek köttfärsen, & blanda i kryddorna + lite vatten. Tillsätt därefter
burken med tacosås & rör om ordentligt.
3) Skiva tomaten + hacka löken & lägg i botten på en ugnssäker form.
4) Häll över köttfärsblandningen.
5) Hacka lr pressa vitlöken i creme fraiche & bred ut över köttfärsen,
därefter den rivna osten.
6) Stick ner(massor av) tacochips,grädda därefter ica 20min (tills gratängen
fått fin färg) Akta så inte du bränner chipsen bara!

Servera med sallad, tacochips & alt guacamole.

Ugnsbakad Torsk med Kokt Potatis



Visste inte alls vad jag skulle göra till middag idag, men vill göra något nytt. Så
dök in i frysen & kollade vad vi hade för något hemma. 3 fina torskfiléer, tomater,
röd lök, lite vitlök,kryddor, becel matlagningsgrädde & några potatisar senare så
hade jag fått ihop en riktigt God måltid!

Jag använde:
3st Torskfiléer (frysta)
0,5 röd lök (i tunna skivor)
0,5 vitlöksklyfta (hackad)
1-2 tomater (i tunna skivor)
2dl Becel matl. grädde
Citronpeppar
Salt/Peppar
+ Potatis (skalad & kokt)

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175° (Skala & koka potatisen)
2) Smörj in en ugnssäker form,kryddatorsken Ordentligt på båda sidor & lägg i formen.
3) Strö över löken + vitlöken & lägg 2-3skivor tomat på fisken.
4) In i ugnen ca 20min, sen häller du i grädden i formen. Grädda yttligare 15-20min.
(Om du använder tinade filéer så kan tiden i ugnen nästintill halveras)
5) Servera med den kokta potatisen & såsen.


Chokladbiskvier



Var ett tag sen jag bakade, & ikväll när älsklingen åkte iväg på ett möte så
tänkte jag att "Nu J*vlar".. så testade ett nytt recept på Chokladbiskvier &
det hittade jag HÄR. (Vill inte funka o skriva in receptet, så följ länken ist)

Ingredienser

200g mandelmassa, riven
2äggvitor

Fyllning:
l3/4dl strösocker
1/2dl vatten
3äggulor (jag använde 2st)
150g smör
50g mörk choklad, smält

Glasyr:
75g mörk choklad
20g kokosfett (jag använde flytande milda i brist på annat)

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet.
Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda
 ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem kallna.

2. Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar
 sig. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna.
 Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist
ner den smälta svalnade chokladen.

3. Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält choklad
 och kokosfett i en kastrull och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av
biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakpapper. Ställ dem svalt.


RSS 2.0