Smulpaj
Systeryster bjöd på en jättegod äppelpaj för några dagar sedan. Idag kom älsklingen hem med
lite svenska äpplen, så då var jag ju bara tvungen att slänga ihop en liknande paj jag också :-)
Smuldeg:
1.5dl vetemjöl
0,5dl havregryn
3msk strösocker
100g smör lr margarin
0,5dl kokosflingor
Fyllning:
4 äpplen
2msk brun farin
1tsk kanel
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225°
2) Blanda mjöl, havregryn, kokosflingor, socker & matfett
till en grynig massa. (gör du enklast i matberedare).
3) Skala äpplena & skär bort kärnhuset. Skär dom i skivor.
4) Hetta upp en stekpanna med lite smör i (med lite farin
socker eller ljust muscovadosocker) stek på äpplena lite tills
dom börjar mjukna lite, akta så du inte bränner dom!
5) Smörj en ugnssäker form & häll över äpplena i den.
6) Strö över farin & kanel. Fördela sedan smuldegen över.
7) Grädda kakan mitt i ugnen tills äpplena är mjuka & smuldegen
fått lite färg i ca 20-25min.
Servera ljummen med tex. vaniljglass lr vaniljsås
& Njuuuuuuuuuut!!!!