Höstpaj

 

Pajdeg:

150g smör lr margarin

2,5-3dl Vetemjöl

0,5dl grahamsmjöl

1 ägg

 

Äggstanning:

2 ägg

2 dl mjölk

salt/peppar

 

Fyllning:

Paj är ett perfekt sätt att ta tillvara på matrester, släng i det du tycker om

& om du gör en paj som inte kommer "binda sig själv", gör en äggstanning.

 

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175°

2) Gör iordning degen & om den blir svår (kladdig) att arbeta med, ställ in den i kylskåpet ett tag.

3) Smörj in en pajform o kavla/tryck ut & nagga degen i den. Sen fyller du den & låter stå inne

tills pajen fått fin färg & äggstanningen stelnat. (Vill man så går det även bra att förgrädda själva

pajskalet i ca 10 min & sen lägga i sin fyllning). Låt Vila ca 10min innan du skär upp den.  Klart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0