Höstpaj
Pajdeg:
150g smör lr margarin
2,5-3dl Vetemjöl
0,5dl grahamsmjöl
1 ägg
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
salt/peppar
Fyllning:
Paj är ett perfekt sätt att ta tillvara på matrester, släng i det du tycker om
& om du gör en paj som inte kommer "binda sig själv", gör en äggstanning.
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°
2) Gör iordning degen & om den blir svår (kladdig) att arbeta med, ställ in den i kylskåpet ett tag.
3) Smörj in en pajform o kavla/tryck ut & nagga degen i den. Sen fyller du den & låter stå inne
tills pajen fått fin färg & äggstanningen stelnat. (Vill man så går det även bra att förgrädda själva
pajskalet i ca 10 min & sen lägga i sin fyllning). Låt Vila ca 10min innan du skär upp den. Klart!
Kommentarer
Trackback