Hemmagjord Vaniljkräm
riktigt klurigt, men gick riktigt bra. Receptet är ifrån Leila & du hittar orginalet Här.
Hemmagjord vaniljkräm:
2,5 dl mjölk 3%
0,5 vaniljstång
0,75 dl socker
3-4 äggulor (jag hade små ägg & använde 4st)
0,4 dl majsstärkelse
10 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Koka upp mjölken med den delad och urskrapad vaniljstång.
2. Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.
3. Slå över den heta mjölken under vispning.
4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort
blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.
5. Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl.
6. Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.
Kommentarer
Trackback