Chokladmousse x2



Här kommer den andra efterrätten jag gjorde till min mormors bröllop-/60års fest.
Varvade mörk & vit chokladmousse.. himmelskt gott, & ned ett hallon på toppen som
pricken över i. Såg receptet i ett halv åtta hos mig program förra säsongen, perfekt
att göra när man har många att göra till.

Du behöver (4st):

Mörk chokladmousse
200g mörk choklad, 70%
4st ägg
2msk honung

Vit chokladmousse
200g vit choklad
2dl vispgrädde
2dl turkisk yoghurt

hallon till garnering.

Gör såhär:
1) Smält den mörka chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna
& honungen i den smälta chokladen.
2) Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dom i chokladsmeten.
3) Smält den vita chokladen i vattenbad, låt svalna lite. Rör ner yoghurten och den
vispade grädden.
4) Ta  fram coctailglas och varva den mörka moussen med den ljusa.
5) ställ i kylen minst 2 timmar, dekorera med färska hallon.

FARLIGT GOTT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0