Chokladbiskvier

Var ett tag sen jag bakade, & ikväll när älsklingen åkte iväg på ett möte så
tänkte jag att "Nu J*vlar".. så testade ett nytt recept på Chokladbiskvier &
det hittade jag HÄR. (Vill inte funka o skriva in receptet, så följ länken ist)
Ingredienser
200g mandelmassa, riven
2äggvitor
Fyllning:
l3/4dl strösocker
1/2dl vatten
äggulor (jag använde 2st)
150g smör
50g mörk choklad, smält
Glasyr:
g mörk choklad
20g kokosfett (jag använde flytande milda i brist på annat)
Gör så här
1. Värm ugnen till 200°. Rör mandelmassa och äggvitor till en jämn smet.
Forma runda platta kakor och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda
ca 10 minuter. Lossa dem och låt dem kallna.
2. Koka vatten och socker till fyllningen till en simmig sockerlag som trådar
sig. Vispa upp gulorna, slå dem i den heta lagen och vispa kraftigt. Låt kallna.
Rör smöret mjukt, tillsätt äggblandningen lite i taget, rör kraftigt. Rör till sist
ner den smälta svalnade chokladen.
3. Bred krämen toppigt över kakorna. Ställ dem i kylen att stelna. Smält choklad
och kokosfett i en kastrull och värm till en slät glasyr. Doppa ovansidan av
biskvierna i glasyren. Ställ kakorna på bakpapper. Ställ dem svalt.