Mini Äppelpaj x4



Behövde göra av med några äpplen, så vad passade inte bättre då om Äppelpaj!?
Så nu vet jag en som blir glad sen när han kommer hem ifrån jobbet ♥

Du behöver:
4 st minipajer

Bottnar:
1,5-2 dl vetemjöl
75g smör lr margarin (rumstemp)
1 ägg (knappt)
1msk florsocker

Fyllning:
2 stora äpplen
50g smör lr margarin
2msk strösocker
0,5-1tsk kanel
0,5 tsk ingefära

Smördeg till "nät" (fuskade & använde köpt).
1 uppvispat ägg
råsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225°
2) Blanda iordning ingredienserna till bottnarna ordentligt & låt stå svalt ett tag.
3) skala & skiva äpplerna, värm upp en stekpanna & häll i smöret, äppelskivor,
kanel & ingefäran. Stek tills äpplena mjuknat & blandningen fått fin färg.
4) Tryck ut degen i små smorda formar, nagga & fyll med äppelblandningen.
5) Skär ut tunna strimlor av smördegen & gör 4 nät som du sen lägger över formarna.
tryck till i kanterna så degen sitter fast på formen.
6) Pensla med uppvispat ägg & strö över lite råsocker.
7) Grädda i ugnen 10-15min, tills pajerna fått fin färg.
8) servera med ex vaniljsås, glass eller lättvispad grädde!


Bokrea fynd!

Fyndade några mat/bak-böcker på bokrean :-)


Rocky Road Cupcakes



Har tidigare använt det här receptet dock utan marshmallows, dumle, nötter & glaze.
Receptet är från Leilas bok - Hello Cupcake!

Du Behöver (12st):
3 ägg
2,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
50g smör
1dl gräddfil
2msk kallt kaffe
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
4msk kakao
1 nypa salt
100g mörk choklad 70%
2dl salta nötter
2 nävar minimarshmallows
2 nävar dumlekolor

Fudge glaze:
1,5dl vispgrädde
0,5dl mjölk
2msk honung
200g 70% choklad
1msk smör

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°.
2) Vispa ägg, strösocker & vaniljsocker vitt & pösigt.
3) Smält smöret & blanda i gräddfil + kaffe, häll ner i äggsmeten.
4) Blanda dom torra ingredienserna & rör försiltigt ner i smeten.
5) Hacka & smält chokladen i ett vattenbad, & rör ner i smeten.
6) Placera ut dina formar i en muffinsplåt, varva smeten med nötter, dumle &
marshmallows men fyll inte formen med mer än 2/3 med smet.
8) Grädda i ca 15min, mitt i ugnen. Låt därefter svalna.

9) Koka upp gtädde, mjölk & honung. ta av kastrullen från plattan.
10) Finhacka chokladen & blanda den med den varma gräddmjölken.
11) när chokladen smält blandar du i smöret &  låt tjockna lite.
12) skeda ut på dina cupcakes & dekorera med dumle, nötter & marshmallows.

image description

Cake Pops!



Idag så har jag testat att göra kake pops för första gången. Blev kanske inte dom snyggaste,
men för att va första gången så är jag riktigt nöjd. Använde min cupcake pop & det var riktigt
smidigt, så kommer garanterat beställa hem lite fler formar framöver.

Jag Använde:
1 pkt ballerina kladdkaka
50g philadelphia

Garnering:
100g mörk choklad
100g vit choklad
Olika Strössel, mini nonstop, osv.

Klubbpinnar

Gör såhär:
1) Krossa kakorna i en mixer.
2) Blanda smulorna & philadelphian ordentligt i en skål.
3) Forma till runda kulor (i strl med formen du använder).
4) Kyl kulorna 10min i frysen, sen kan du trycka till dom i din form.
5) Kyl yttligare 10 min, medans så smälter du chokladen i 2 formar.
6) doppa först bottnarna i den ena chokladen & tryck in pinnen låt stelna.
7) Doppa i den andra chokladen & garnera, låt stelna.
8) sen är det bara det bästa kvar, att Äta dom!!


Lugnt ett tag..

Det har inte hänt så mycket i den här bloggen som jag önskat, då jag jobbar väldigt mycket just nu. Men ska försöka hålla mitt mål med 1 nytt recept/v så gott det går :-)

Bjuder på en bild på något jag bakade igår kväll, receptet kommer sen!


RSS 2.0