Jordgubbspaj



Bakade en smulpaj med jordgubbar till Älsklingen nu ikväll, som blev riktigt uppskattad :-)
Brukar aldrig hinna bli något annat av jordgubbarna än att jag käkar upp dom när jag köper
hem några. Men den här gången kände jag att det var på tiden att göra något annat än att
"bara" käka upp dom...

Jag använde:
2dl Mjöl
2dl Havregryn
0,5dl strösocker
1dl flytande milda

Jordgubbbar (2 förp)
0,5dl socker
2msk potatismjöl

2msk brun farinsocker

Gör såhär:
1) Värm upp ugnen till 225°
2) skölj & rensa jordgubbarna, lägg dom därefter i en ugnsfast form.
3) blanda mjöl, havregryn, strösocker & milda till en grynig massa.
4) Strö över 0,5dl socker + potatismjölet över jordgubbarna innan du
smular över degen. avsluta med att strö över farinsockret.
5) grädda mitt i ugnen ca 15min

Servera med tex. Lättvispad grädde, vaniljvisp, vaniljglass osv.

Bröllopstårtan



jag planerar ju bröllop för fullt & nu har det blivit lite strul med bröllopstårtan. Så
medans det löser sig, tänkte jag kolla om ni ville tipsa om olika smaksättningar.
Vill ju att tårtan ska va så god som den bara kan bli på stora dagen :-)


Risotto - Skaldjur & Lax



Det här receptet har jag tänkt lägga upp så många gånger, men jag är så fokuserad på
att göra naglar nu att det helt enkelt har glömts bort. Men nu så ska jag försöka dela med
mig så gott som det går i hur jag gjorde.. för det blev riktgt gott!

Jag Använde:
4 dl Avorioris
2-3 scharlottenlökar
2 msk smör
1dl vitt vin
8-9dl hummerfond/buljong
1,5dl färskriven parmesanost
salt & peppar

Laxbitar
Jätteräkor

Gör såhär:
1) Mixa scharlottenlök & några jätteräkor i en mixer, smält smöret i en kastrull & stek på röran.
2) När löken mjuknat så häller du i riset & fräser på det, tills kornen blir genomskinliga (2-3min).
3) Häll sedan i vinet, därefter tillsätter du buljongen i omgångar. Låt det du hällt i sugas upp
ordentligt utav riset innan du häller på mer.
4) Koka på svag värme i ca 20min till riset känns mjukt. Blanda i jätteräkorna på slutet.
5) När räkorna är klar blandar du i den rivna parmesanosten & ev en klick smör. Salta &
peppra vid behov, servera med tex. Lax.

-Min sambo var tyvärr lite sen hem den dagen jag gjorde min. Så risotton fick stå lite för länge
innan servering så den hann sätta sig lite, så när du är klar ska den helst serveras på en gång.


RSS 2.0