Tårta med "Helva smörkräm"

 

Fick ett recept utav min chef på en tårta hon brukar göra, & lämpligt nog så lär jag ha en efterrätt till morgondagens middag. Jag dekorerade min tårta med lite helva, hasselnötter, mandelflarn

& siktade över lite kakao.

 

Du behöver:

280g osaltat smör (rumstemp)

3st äggulor

170g sötad kondenserad mjölk

80g Helva (finns på utländska hyllan)

2 tsk florsocker

1-2tsk vaniljsocker

Tårtbotten (baka egen?)

 

Garnering:

Helva?

Blandade Nötter?

Bär?

 

Gör såhär:

1) Vispa upp smöret & blanda i äggulorna en i taget.
2) Tillsätt den kondenserade mjölken & smula ner helvan.
3) ha i florsocker & vaniljsocker, blanda ordentligt.
4) Bred ut emellan bottnarna & runt tårtan.
5) Dekorera med helva, nötter, bär?
6) Låt stå i minst ett dygn innan servering.


Riess ♥

 

Fick hem min beställning ifrån Ditt Skafferi idag, 2 underbara emaljkastruller/kannor

ifrån märket Riess. Så underbart fina, längtar såå efter att få använda dom ♥


Leilas General Store



Inom kort så öppnar Leilas General Store, ska bli spännande & se vad
dom kommer sälja på sidan. En liten fågel har viskat om dom fina
emaljkastrullerna från Riess som hon använder i programmen..


Semlor - Baka själv

 

Imorgon är det ju den dagen man ska trycka i sig en massa semlor, så jag är ju inte sämre än att

jag har bakat ett gäng till min man (äter inte semlor själv). Testade ett recept som var med i vår

dagstidning för någon dag sen (19-02-2012) . Receptet ger 20 stora eller 40st mindre semlor.

 

Du behöver:

50g jäst för söta degar
175g smör
5dl mjölk
2dl socker
2tsk stött kardemumma
1tsk salt
ca 1,5L vetemjöl special
ägg till pensling.

Fyllning:
Vispgrädde
Mandelmassa

Gör så här:
!) Smält smöret & tillsätt mjölken, Värm därefter till 37°.
2) Smula jästen i en bunke och tillsätt kardemumman.
3) Lös jästen med degvätskan, rör ner salt och socker.
4) Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg, var försiktig så du inte arbetar in
för mycket mjöl, då får du en torr & kompakt bulle sen) & knåda i ca 15min.
5) Låt jäsa ca 30min till dubbel storlek.
6) Ta upp degen på mjölat bakbord & dela i 20 alt 40 bitar & rulla till bullar. Lägg på
en plåt med bakplåtspapper .
7) Låt jäsa i 60min (till dubbel storlek) , jäs inte bullarna för kort stund då blir dom torra
& kompakta.
8) Grädda i nedre delen av ugnen på 225° i ca 8min, låt svalna på galler.

9) när bullarna svalnar så skär du av toppen på bullen till locket, & gröp ur bullen något
& lägg innanmätet i en bunke & blanda med mandelmassa + en skvätt grädde.
10) klicka ut fyllningen i bullarna & spritsa därefter grädden i en "krans" på varje semla.
11) Lägg på locket & pudra semlorna med florsocker.

Så lyckas du:
Använd vetemjöl av hög proteinhalt, tex vetemjöl special.
knåda bullarna länge, helst med maskin eller elvisp med degkrokar,
Jäs ordentligt till dubbel strl.

Cupcakeställ & plåtar

 

Dagens fynd.. 140:- hos Madame Nyberg ♥


Choklad & Hallonsufflé

 

Har ju lovat mig själv att testa nya recept, & idag testade jag något jag inte vågat

mig på tidigare: Sufflé! Blev inspirerad utav förra avsnittet av Sveriges Mästerkock,

Så lånade deras recept lite. Men minskade det rejält & gjorde två portioner ♥

 

Receptet hittar ni HÄR


Äntligen!


Nytt i skafferiet:



Fick hem en del utav min beställning ifrån StyleandFunstuff idag, bland annat ett par
grymt bra Mini cupcakesformar, pussmuns-strössel, pastafärg & lite annat smått &
gott. (Har redan invigt formarna till mina brownie cupcakes i inlägget nedan).


Mini brownie cupcakes



Fick en sån lust att baka mitt på dagen, så surfade runt lite efter cupcakes recept & hittade
ett
 som nästan var för enkelt för att va sant & tro mig.. farligt gott!

Bottnar (ca 16st mini):
40g mörk choklad
40g smör
85g strösocker
en droppe vaniljessans
1 stort ägg
35g mjöl

Frosting:
50g philadelphia
3 dl florsocker
10g rumstemp smör
0,5 msk mjölk
0,5 tsk vaniljsocker

15g vit choklad
15g ljus alt mörk choklad

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 170°
2) Smält smör & chokladen tillsammans i en kastrull.
3) Ta av ifrån plattan & blanda ner socker, essans & ägget & blanda.
4) Sikta ner mjölet & blanda ordentligt.
5) Häll upp i dina formar (ca 1msk per form) & grädda mitt i ugnen 8-10min (håll koll).
6) Låt svalna.

Frosting:
7) Smält den vita & mörka chokladen i varsina skålar.
8) blanda övriga ingredienser ordentligt i en tredje skål
9) dela upp smeten i formarna med chokladen & blanda kvickt
10) spritsa på dina bottnar & dekorera!


"Cupcake pop"

 

Av en slump så hittade jag sidan http://styleandfunstuff.se & kunde inte hålla mig ifrån

att handla. Blev bland annat en cupcake pop mold, lite olika strössel osv. Nu är det

bara att vänta på att grejjerma ska komma hem så man får använda dom!


RSS 2.0