Raspberry chocolate cupcakes
Bakade för någon vecka sen en Cherry Chocolate Cake, & idag blev det cupcakes
inspirerade utav den. Raspberry chocolate cupcakes, smakar helt underbart, blir som
en liten bakelse ist för en cupcake. Farligt goda!
Till bottnarna så följde jag samma recept som till tårtan → HÄR ←
(Sätt ugnen på 175° - Låt sen stå inne i ca 15-20min)
Fyll inte formarna mer än max hälften, då smeten jäser upp ordentligt under
gräddningen i ugnen. Låt svalna helt innan du garnerar cupcaksen.
Frosting:
250g mascarpone
1,5dl vispgrädde
60g strösocker
1dl hallonmarmelad
0,5stk vaniljsocker
Vispa grädden & blanda i övriga ingredienser. Bred ut över dina cupcakes
& låt stå i kylen ett tag innan det är dags att göra din ganache.
Choklad ganache
100g mörk choklad (70%)
2dl vispgrädde
1msk smör
Smält chokladen i en skål över vattenbad, häll i grädden & rör om
ordentligt + smöret. Bred ut över dina cupcakes & garnera med hallon.