Chokladmaränger
Ska jag vara ärlig så har jag Aldrig gjort maränger förut. Så nu ikväll när jag fick lite äggvitor
över så slog jag till. Dom här blir [förhoppningsvis] lite segare i mitten = jag gillart!
Jag använde: [ca 12st stora]
4 äggvitor
2,25dl strösocker
50g choklad
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 125°
2) Gör iordning ett vattenbad [som bunken får plats i]
3) Blanda strösocker & äggvita i en rostfri bunke, & vispa konstant ca 5-10min
till marängen blivit varm & riktigt fluffig.
4) Ta då bort från vattenbadet. & fortsätt vispa till marängen har svalnat.
5) Smält chokladen & blanda den lite lätt i marängen [ju slarvigare ju bättre typ]
6) Skeda ut marängen på en bakplåtspappers klädd plåt & grädda sedan i ugnen
40-50min. Marängerna ska va [som jag skrev ovan] lite sega i mitten.