Hemmagjord Vaniljkräm

Testade att koka egen vaniljkräm idag för första gången, trodde att det skulle va
riktigt klurigt, men gick riktigt bra. Receptet är ifrån Leila & du hittar orginalet Här.

Hemmagjord vaniljkräm:

2,5 dl
mjölk 3%
0,5 vaniljstång
0,75 dl socker
3-4 äggulor (jag hade små ägg & använde 4st)
0,4 dl majsstärkelse
10 g osaltat smör
1 dl vispgrädde

Gör såhär:

1. Koka upp mjölken med den delad och urskrapad vaniljstång.

2. Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.

3. Slå över den heta mjölken under vispning.

4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort

blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.

5. Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl.

6. Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0