Onsdagspaj
Jag frågade min sambo idag vad Han ville ha till middag & då röstade han för Paj. Så ställde
mig i köket & slängde ihop en smarrig paj tills han skulle komma hem. Skillnaden mellan den
här pajen & den jag gjorde tidigare är först att degen inte innehåller nå ägg. Sen ist för sparris
& trattkantareller, blev det tomat & gula kantareller. Min sambo åt halva, så jag fick godkänt!
Degen:
125g smör lr margarin
3dl Vetemjöl (alt. 2,5dl vete + 0,5 graham)
3msk vatten
Äggstanning:
2 ägg
1,5dl mjölk
0,5 dl grädde
(lite chilisås)
(lite riven ost)
Salt/peppar
Fyllning (Skriver som i förgående pajens inlägg):
Paj är ett perfekt sätt att ta tillvara på matrester, släng i det du tycker om
& om du gör en paj som inte kommer "binda sig själv", gör en äggstanning.
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 225°
2) Blanda ingredienserna till degen tryck ut i en pajform (låt vila i kylen 10min).
3) Gör iordning din fyllning & blanda till äggstanningen.
4) Häll ner fyllningen följd utav äggstanningen i formen.
5) Grädda mitt i ugnen i ca 15min (tills pajen fått fin färg & äggstanningen stelnat)
Låt svalna lite innan servering. Servera med tex. sallad & lite dressing. Klart!
åh såg inte helt fel ut..
Ska tipsa om din blogg senare idag, ska in med lite nya bloggar jag hittat.
stor kram gumman