Morotskaka/Tårta
Hade tänkt göra fina morötter, men tiden & orken räckte inte
Den här kakan/tårtan (beroende på hur man väljer att göra den) går alltid hem. Den är saftig
& smakar något så alldeles underbart! Det här är ett recept till en hög kaka, så vill du göra en
lägre är det bara att halvera receptet. Men behåll samma mått till frostingen, den vill man ha
Mycket utav *mumms* När jag gjorde min senast så gjorde jag lite extra frosting, sen delade
jag kakan på mitten & hade ett lag frosting där också. Då blev den mer som en tårta, men
funkar lika bra att bara kladda frostingen på kakans ovansida också. Sen så smakar den
som bäst när den har fått stå till sig en dag!
Du Behöver:
4 ägg
4dl strösocker
4tsk vaniljsocker
6dl rivna morötter
2dl matolja
2tsk kanel
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
4dl vetemjöl
Till frostingen:
60g smör
1tsk vaniljsocker
2dl florsocker
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175°
2)Vispa ägg, socker & vaniljsocker pösigt.
3) riv morötterna fint & blanda dom tillsammans med oljan i äggsmeten.
4)Blanda dom torra ingredienserna & sikta ner i smeten, rör om försiktigt.
5) Smöra & bröa en kakform & häll i smeten.
6) Grädda i ca 60min (halverat recept 30min)
7) Blanda ingredienserna till frostingen ordentligt, bred över kakan när den
svalnat. (Dekorera tex. med kokos, limeskal, riven "avrunnen" morot osv..)
Blir som jag skrev tidigare som godast när den får stå ett dygn & gotta ihop
sig, men är riktigt smarrig när den är nygräddad också! Good Luck!