Silviakaka

 

Det här är en riktigt enkel kaka, men ack så God! Den smakar som bäst när det har fått stå

till sig ett dygn, & själva botten kan man även använda som tårtbottnar om man vill!

 

Du behöver:

2 ägg

2dl strösocker

2dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1dl Kallt vatten

 

Gör så här:

1) Sätt ugnen på 175°

2) Vispa ägg & socker riktigt fluffigt,

3) Blanda dom torra ingredienserna & häll ner i äggsmeten.

4) Tillsätt vatten & blanda.

5) Häll i smörad & bröad ugnsform, sen in i ugnen 30-40 min.

 

Glasyr:

100g margarin

1dl strösocker

1msk vaniljsocker

1 äggula

kokos

 

Gör såhär:

1) Smält smöret & häll i socker + vaniljsocker.

2) Blanda i äggulan + kokos [kan uteslutas om man inte gillar kokos].

4) Bred ut på den avsvalnade kakan, låt stelna.  Klart!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0