Köttfärslimpa med Kantarellsås
Igår så blev det köttfärslimpa, Potatis, hemmagjord kantarellsås & pressgurka.
Enkelt att koka ihop, & hur gott som helst :-) Vill man ha mer smak på själva
köttfärslimpan så är det bara att lösa upp lite buljong med mjölken innan man
häller i ströbrödet.
Jag använde:
500g älgfärs
1,5dl mjölk
0,5dl ströbröd
1st ägg
1 röd lök
0,5 riven morot
salt/peppar.
Kantarellsås:
3 dl kalv buljong
1msk viltfond
1dl matlagningsgrädde
0,25 msk ättikssprit 12%
salt/svartpeppar efter smak
strösocker
Maizena till redning.
Smörstekta kantareller.
Gör såhär:
1) Blanda mjölk & ströbröd, låt svälla 10min.
2) Tillsätt hackad lök, riven morot, ägg & färs.
3) Smaka av med salt & peppar.
4) Lägg smeten i en avlång brödform & grädda
i ugn på 150° i cirka 30min.
5) Koka ihop buljong/fond/grädde i några minuter.
6) Smaka av med ättikssprit, salt, peppar & socker.
7) Red såsen med lite maizena & vatten vid behov.
8) lägg i dom smörstekta kantarellerna & rör om.
Servera med kokt potatis, alt. pressgurka & rårörda lingon.
KLART!
Enkelt att koka ihop, & hur gott som helst :-) Vill man ha mer smak på själva
köttfärslimpan så är det bara att lösa upp lite buljong med mjölken innan man
häller i ströbrödet.
Jag använde:
500g älgfärs
1,5dl mjölk
0,5dl ströbröd
1st ägg
1 röd lök
0,5 riven morot
salt/peppar.
Kantarellsås:
3 dl kalv buljong
1msk viltfond
1dl matlagningsgrädde
0,25 msk ättikssprit 12%
salt/svartpeppar efter smak
strösocker
Maizena till redning.
Smörstekta kantareller.
Gör såhär:
1) Blanda mjölk & ströbröd, låt svälla 10min.
2) Tillsätt hackad lök, riven morot, ägg & färs.
3) Smaka av med salt & peppar.
4) Lägg smeten i en avlång brödform & grädda
i ugn på 150° i cirka 30min.
5) Koka ihop buljong/fond/grädde i några minuter.
6) Smaka av med ättikssprit, salt, peppar & socker.
7) Red såsen med lite maizena & vatten vid behov.
8) lägg i dom smörstekta kantarellerna & rör om.
Servera med kokt potatis, alt. pressgurka & rårörda lingon.
KLART!
Kommentarer
Trackback